Minister Hugo de Jonge laat zich rondleiden door nieuwbouwproject Waterlijn (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) van Wonen heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het nieuwbouwproject Waterlijn in Meerstad. De realisatie van dit project begon vorig jaar.

De Jonge liet zich rondleiden door wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA) van Wonen en gedeputeerde Tjeerd van Dekken (PvdA). In de wijk De Zeilen is vorig jaar gestart met het nieuwbouwproject Waterlijn. Het project bestaat uit 33 woningen, die opvallend zijn qua architectuur. Waterlijn bestaat namelijk uit een grote variatie aan woningen: geschakelde tweekappers, herenhuizen en rijtjeswoningen. Daarnaast verschillen de woningen ook onderling. Zo zijn er verschillen in kappen, uitbouw, lage- en hoge veranda’s en vergrote verdiepingen.

Door kunnen bouwen belangrijk
Naast Waterlijn vindt er in Meerstad meer grootschalige woningbouw plaats. In Den Haag wordt deze weken besloten op welke onderwerpen het kabinet door kan blijven werken. Zowel Van Niejenhuis als Van Dekken hebben er bij De Jonge op aangedrongen dat het belangrijk is dat er doorgebouwd kan blijven worden in onze provincie. De minister liet na afloop weten dat deze boodschap ontvangen is. De Jonge ziet ook kansen hiertoe.

Oosterparkwijk
Voor De Jonge in Meerstad arriveerde, bracht hij eerst een bezoek aan de Oosterparkwijk. Bie de Buuf, aan de Paradijsvogelstraat, liet hij zich door wethouder Carine Bloemhoff (PvdA) informeren over het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen