Linksaf-blokkade op kruising Hoendiep en Friesestraatweg wordt permanent

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Linksaf slaan vanaf het Hoendiep naar de Friesestraatweg en andersom kan eigenlijk sinds september vorig jaar al niet meer. Maar de afzetting die daarvoor werd neergezet was nog niet permanent. Dat wordt hij vanaf volgende week vrijdag wel.

Over een week gaat de gemeente beginnen met het definitief maken van de barrière, die linksaf slaan op de kruising onmogelijk maakt. Er stond tot nu toe een tijdelijke barrière, bedoeld om de kruising veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Vorig jaar september werd, om dezelfde redenen, het fietspad ook een stuk verder van het Hoendiep gelegd en kwamen er drempels om fietsers, voetgangers en bromfietsers af te remmen.

De tijdelijke barrière maakt vanaf vrijdag 22 september plaats voor een permanent exemplaar. Daarvoor moet wel de hele kruising worden gesloten. Dat gebeurt vanaf de vrijdagochtend van 22 september en duurt tot de maandag erop. Er volgt een omleidingroute, die met borden wordt aangegeven.