Hiphop artiest Mister Numz over zijn nieuwe album “Act of Intelligence”

oogochtendshow
Mister Numz

Mister Numz, de artiestennaam van Jeffrey Pattiwael, timmert al aardig wat jaren aan de weg in de muziekwereld. Tijdens de OOG Ochtendshow vertelt hij over zijn nieuwe album en zijn muzikale carrière.

Het album “Act of Intelligence” is geïnspireerd op het eigen leven van Jeffrey Pattiwael en grijpt terug op ingrijpende gebeurtenissen uit zijn leven, zoals de geboorte van zijn kinderen, het overlijden van zijn moeder en zijn eerste liefde. ‘Ik heb veel verschillende situaties meegemaakt die zowel positief als negatief waren. Dat wil ik met dit album tentoonstellen’, vertelt de ambitieuze hiphopartiest.    

Jonge artiesten begeleiden

Zijn liefde voor muziek maken ontstond toen hij tijdens de jaren negentig voor het eerst een rapnummer te horen kreeg. Dat raakte hem diep. Hij bleef naar dit muziekgenre luisteren en begon vier jaar later zelf met schrijven en rappen.  Jeffrey maakt niet alleen muziek, hij werkt ook voor een platenlabel. ‘Ik begeleid daar jongere artiesten’, vertelt hij. ‘Daarnaast word ik ingehuurd om muziekworkshops te geven op bijvoorbeeld een school.’     

Een van de nummers op het album heet “Witness” en is sinds deze week te horen als Stadsplaat tijdens de OOG Ochtendshow. Het nummer gaat over een aantal negatieve levenservaringen waar Jeffrey nu op terugkijkt, om daar een les uit te trekken. Op die manier zorg je ervoor dat een negatieve ervaring een kracht van je wordt, aldus Mister Numz.

Jeffrey Pattiwael was te gast tijdens de OOG Ochtendshow en je hoort het nummer “Witness” na het interview: