Extra geld nodig voor nieuwe fietswegwijzers

nieuws
Foto: renategranade0 via Pixabay

De gemeente wil volgend voorjaar zo’n 400 wegwijzers voor fietsers aanpassen of plaatsen. De ouder bewegwijzering is niet meer actueel.

Het gaat om de bekende palen met witter borden en rode letters. De gemeente wil het fietsen zoveel mogelijk stimuleren als makkelijkste en snelste manier om je te verplaatsen. Daar hoort dan wel een goede bewegwijzering bij. De afgelopen jaren is er namelijk veel veranderd.

Zo hebben bestemmingen als de Zernike Campus, de P+R terreinen en de fietsenstallingen op de Grote Markt en onder de Nieuwe Markt nog geen bewegwijzering, net als diverse fietsroutes en de doorfietsroute naar onder meer Haren, Ten Boer, Zuidhorn en Winsum. De klus staat gepland voor volgend voorjaar.

De gemeente wil in totaal 250 bestaande wegwijzers voor fietsers aanpassen, 60 nieuwe wegwijzers plaatsen en 90 verwijderen. De gemeenteraad heeft hiervoor eerder al 275 duizend euro beschikbaar gesteld, maar door het grote aantal aanpassingen en de gestegen productiekosten is dat niet genoeg. Het college vraagt daarom 325 duizend euro aan de gemeenteraad.