Zaterdag begint met kans op (onweers)bui, maar eindigt met zon; daarna volop zomerweer

nieuws
Foto: Franz Bachinger via Pixabay

De eerste dag van het weekend kan er één gaan worden met twee gezichten als het gaat om het weerbeeld. De dag begint bewolkt en er kan plaatselijk een (onweers)bui vallen. De zaterdag eindigt waarschijnlijk wel met zonneschijn tussen de wolken. De dagen daarna zijn buien zo goed als uit de lucht en viert de zomer hoogtij.

Zaterdag begint bewolkt en in de tweede helft van de ochtend neemt de kans op neerslag toe. Daar kan, zeker bij aankomst van het buienfront, ook een klap onweer bij zitten. De kans op een bui houdt waarschijnlijk aan tot en met het begin van de middag. Daarna trekken de buien richting het noordoosten weg en breekt de zon door de wolken. De temperatuur lijkt eerst op een graad of 22 te blijven steken, maar komt aan het einde van de middag waarschijnlijk toch vier graden hoger uit. De wind is zwak tot matig en draait gedurende de dag van het oosten naar het westen.

De nacht naar zondag wordt een stuk minder plakkerig dan die ervoor. Er kan op een paar plekken wat mist ontstaan. De tweede dag van het weekend wordt voor Groningen één met flinke zonneschijn en een maximumtemperatuur van 26 graden. De wind blijft met matige kracht uit het westen waaien.

De dagen erna brengen weinig verandering: veel zon, 25 of 26 graden op de thermometer en weinig wind. Pas vanaf woensdag bestaat de kans dat er wat buien onze kant op komen, als de wind weer naar oostelijke richting draait.