Studeren in Barcelona is populair onder Nederlandse studenten

nieuws
Sagrada Familia Cathedral in spring, Barcelona, Spain

Groningen wordt deze weken overspoeld door ‘internationals’, jongeren die hier gaan studeren. Het omgekeerde is echter ook het geval. Barcelona is onder Nederlanders de populairste stad om te studeren.

Dit blijkt uit onderzoek van Preply. De meest gekozen bestemming buiten Europa is Sydney, Australië. Studenten kiezen voor het buitenland om de wereld te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen of een andere taal te leren.

Preply, een platform voor online taalcursussen, zocht uit naar welke bestemmingen Nederlandse studenten het liefst uitvliegen om (een deel) van hun studie te doen. Voor de ‘Universitat de Barcelona’ wordt online de meeste interesse getoond, gevolgd door Parijs, Berlijn en Londen. Buiten Europa zijn naast Sydney ook Singapore en Miami populair.

Studeren in het buitenland wordt steeds populairder bij Nederlanders. Sylvia Johnson van Preply: “De internationale ervaring die studenten hiermee opdoen wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan hun cv en vergroot mogelijk ook hun kansen op de arbeidsmarkt.” Buitenlandse studies zorgen er ook voor dat studenten in aanraking komen met nieuwe culturen, en nieuwe vriendschappen sluiten.