Justitie eist zes jaar cel tegen Stadjer na bijna fatale aanrijding met motoragent

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel tegen een 27-jarige man uit Groningen. Hij wordt ervan verdacht begin dit jaar na een wilde achtervolging een motoragent te hebben aangereden. Dat meldt RTV Noord.

De bestuurder kreeg in de wijk Vinkhuizen een stopteken. Zijn auto werd vervolgens tot twee keer toe stilgezet door politiewagens, maar de man wist beide keren te ontkomen. Toen agenten hem bij de rotonde in Hoogkerk opnieuw klemreden, keerde hij zijn wagen en reed tegen de rijrichting in de A7 op. Daarbij schepte hij een motoragent. Die raakte daardoor zwaargewond en blijvend gehandicapt.

De verdachte reed nog honderden meters door, stapte vervolgens uit en vluchtte de wijk De Buitenhof in. Daar pikte hij een kinderfiets. Hij werd uiteindelijk door meerdere agenten overmeesterd. Daarbij viel ook een waarschuwingsschot.

De man, die net enkele dagen had vastgezeten voor het dealen van drugs, zei in paniek te zijn geraakt toen hij een stopteken kreeg vanuit een politieauto. Hij verkeerde onder invloed van drugs, zijn auto was niet verzekerd en hij bezat een ongeldig rijbewijs.

De verdachte was volgens RTV Noord eerder al veroordeeld voor gewelds-, vermogens- en verkeersdelicten. Het OM naast zes jaar cel voor poging tot doodslag ook een verbod van zeven jaar op het rijden in een auto. De rechtbank doet volgende maand uitspraak.