Filmcontainer op Noorderzon

nieuws
Foto: Xanne Wijkamp

Op Noorderzon is ook aan de filmliefhebber gedacht. Er komt namelijk een speciale ‘Filmcontainer’ op het festivalterrein te staan.

‘Er wordt een dubbele container omgebouwd tot een gezellig minifilmhuis’, laat de organisatie weten. De filmcontainer is een samenwerking tussen VERA Zienema, Filmvereniging Groningen en de Groninger Archieven.

De bezoekers staat een sfeervolle bioscoop te wachten, waarin voornamelijk alternatieve films worden gedraaid. Ook hedendaags lokaal talent en historische beelden van de regio Groningen krijgen een plek in de container. Enkele titels die de kijker kan verwachten zijn Dark Nostalgia, La Herida Luminosa en Un Chien Andalou van Salvador Dalí.

De Filmcontainer is van 17 tot 27 augustus te vinden in het noordelijke gedeelte van het Noorderplantsoen.