Einde bouwvak leidt tot drukkere avondspits en files op zuidelijke ringweg

nieuws

Automobilisten op de zuidelijke ringweg hebben maandag aan het einde van de middag te maken gehad met vertraging. Volgens de VID stonden er in beide richtingen files.

De afgelopen weken was het door de bouwvak rustig op de wegen. Nu de bouwvak is afgelopen neemt ook de drukte weer toe. Verkeer vanuit Westerbroek richting Drachten moest maandagmiddag rekening houden met een vertraging van ruim twintig minuten. Er stond een file van 3,6 kilometer. De vertraging wordt veroorzaakt doordat het aantal rijbanen bij het Vrijheidsplein, vanwege werkzaamheden, terug wordt gebracht van twee naar één.

Ook de andere kant op, van Drachten richting Westerbroek, was er enige tijd vertraging. Er stond een file van enkele kilometers. Dit kwam omdat de Euvelgunnerbrug open moest om scheepvaartverkeer door te laten. Die file is inmiddels weer verdwenen.