Woningen ontruimd door boom die om dreigt te vallen in de Wijert

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Aan de Verweystraat in de wijk de Wijert zijn woensdag aan het einde van de middag verschillende woningen ontruimd vanwege een boom die om dreigde te vallen. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van een boom die om dreigde te vallen kwam rond 17.00 uur bij de hulpdiensten binnen. “Buurtbewoners zagen tijdens de overtrekkende storm de wortels van een boom los komen”, vertelt Ten Cate. “Hulpdiensten hebben de straat afgezet en hebben uit voorzorg verschillende woningen van een woongebouw laten ontruimen.” Om het gevaar weg te nemen is er voor gekozen om de boom om te zagen. “Dit is niet door de brandweer gedaan maar door de gemeente. De gemeente kreeg daarbij hulp van een hovenier.”

Rond 19.30 uur was de situatie veilig, waarop de woningen weer vrijgegeven konden worden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl