Wethouder Bloemhoff schrijft mee aan gezamenlijk verkiezingsprogramma PvdA en GroenLinks

nieuws
Carine Bloemhoff - Foto via PvdA Groningen

Wethouder Carine Bloemhoff gaat meeschrijven aan het concept-verkiezingsprogramma voor de gezamenlijke deelname van de Partij van de Arbeid en GroenLinks aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 november. Ook Michiel Emmelkamp (oud voorzitter Jonge Socialisten, nu diplomaat) zit in de programmacommissie voor de partij.

Maandag werd bekend dat de PvdA en GroenLinks samen de verkiezingen ingaan, met één lijst, een gezamenlijk programma en één lijsttrekker. Bloemhoff liet eerder al weten aan de omroep dat de samenwerking een noodzakelijke stap is, maar dat er wel nuanceverschillen zijn.

Die nuances mag Bloemhoff nu gaan vertalen in een eenduidig verkiezingsprogramma voor de twee partijen, samen met Noortje Thijssen, Tim ‘S Jongers, Esmah Lahlah, Mariëtte Hamer, Rik Thijs, Bram van Ojik, Matthijs van Neerbos, Luc Stultiens, en Michiel Emmelkamp. Deze laatste schrijver van het concept-verkiezingsprogramma, wat eind deze zomer op tafel moet liggen, komt ook uit Groningen. De socioloog en oud-voorzitter van de Jonge Socialisten was kandidaat voor het Europees Parlement en werkt inmiddels al weer een tijdje in de Randstad, nu voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.