Werk aan oostelijke ringweg halverwege; werk verplaatst zich naar andere kant van de weg

nieuws
Screencap uit video Groningen Bereikbaar

De zomerwerkzaamheden aan de oostelijke ringweg zijn halverwege. Groningen Bereikbaar laat donderdagmiddag weten dat het werk vanaf aanstaande vrijdag verschuift naar de andere rijrichting, waardoor verkeer richting het noorden rekening moet houden met omleidingen en extra reistijd.

Tot nu toe werd er gewerkt aan de rijbaan in zuidelijke richting. Deze week was dat het geval tussen de afritten naar Beijum tot Lewenborg. De provincie Groningen laat een nieuwe geluid reducerende asfaltlaag aanbrengen, viaductonderhoud uitvoeren, bomen snoeien en kolken schoonmaken zodat het regenwater goed kan wegstromen.

Vanaf aanstaande vrijdagavond verschuiven deze werkzaamheden naar de andere rijrichting. Dan zijn de toe- en afritten naar Kardinge en Lewenborg dicht aan de zijde van de wijken zelf. Ook de afrit Beijum-Zuid is dicht, voor verkeer vanuit het zuiden. Verkeer rijdt op dit deel van Ring Oost in beide richtingen over één rijstrook. Vanaf volgende week donderdagavond verschuift de afzetting opnieuw. Dan is het meest noordelijke stuk van de oostelijke ringweg aan de beurt. Tot vrijdag 4 augustus wordt er gewerkt aan het deel tussen Beijum en knooppunt Boterdiep. Dat betekent dat de toe- en afritten Beijum-Noord en Beijum-Zuid dicht zijn aan de kant van de wijk Beijum.