NS: “Slecht weer verwacht, ga voorbereid op reis”

nieuws
Foto: Rob Dammers - America NSR VIRMm 9516, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109578156

De NS adviseert treinreizigers om zondag goed voorbereid op pad te gaan. In de loop van de dag worden er onweersbuien verwacht die invloed kunnen hebben op het treinverkeer.

“In de oostelijke provincies wordt onweer, regen en windstoten verwacht”, meldt de NS. “Dit kan invloed hebben op de dienstregeling. Ga je op reis, controleer dan voor vertrek het weerbericht en de reisplanner, en pas zo nodig je reisplan aan.” Voor de provincie Groningen geldt zondag een ‘code geel’. Voor de provincies Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant geldt een ‘code oranje’.

Het KNMI meldt dat er zondag stevige onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over het land trekken. Het KNMI: “Bij de buien is er kans op hagel van 2 tot 4 centimeter doorsnee en zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. De buien verlaten het noordoosten van het land in de loop van de avond.