Gasberaad vreest controversieelverklaring Groningen-dossier na val kabinet (update)

nieuws
Foto via Groninger Bodem Beweging

De pauzeknop mag niet worden ingedrukt voor de versterking van huizen in Groningen nu het kabinet Rutte-IV gevallen is. Dat stelt Jan Wigboldus, voorzitter van het Groninger Gasberaard, nadat vrijdagavond bekend werd dat het kabinet spaak liep op asielmaatregelen.

De voorzitter van het Gasberaad stelt tegenover verschillende media dat de programma’s om huizen te versterken onder geen beding stil mogen komen te liggen. Daarnaast hoopt het Gasberaad dat er geen zogenaamde ‘controversieelverklaring’ op het Groningen-dossier wordt gelegd, omdat dit de plannen om de nu al traag verlopende versterking van door aardbevingsschade getroffen huizen niet op gang helpt.

Ook René Paas liet van zich horen. De commissaris van de Koning noemt het “ongelooflijk” dat het kabinet nu wel valt, maar dat eerder niet deed over de parlementaire enquête naar de aardbevingsschade. De Groninger Bodem Beweging deelt dit sentiment, al verwacht de organisatie vooralsnog weinig effect op het Groningen-beleid. Wel kijkt de GBB met spanning vooruit op wat een nieuw kabinet gaat doen als het Groningenveld eenmaal dicht is.