Fietstunneltje bij Gyas is weer open, afsluiting duurt week korter dan gepland

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Het fietstunneltje bij roeivereniging Gyas is weer open. Dat maakte Groningen Bereikbaar vrijdagavond bekend.

De onderdoorgang van de zuidelijke ringweg ging vorige week maandag dicht in verband met werkzaamheden aan de nieuwe Julianabrug. De afsluiting zou tot vrijdag 28 juli duren. Maar het fietspad is nu al weer open, een week eerder dan gepland.

De afsluiting levert fietsers enig respijt op tijdens de zomerwerkzaamheden aan de zuidelijke ringweg bij het Julianaplein. De fietsvallei bij de Brailleweg is nog wel dicht. Deze afsluiting duurt nog tot maandag 11 september. Ook de Vondellaan is sinds maandag afgesloten voor verkeer vanaf de Brailleweg tot de rotonde met de Van Iddekingeweg. Deze afsluiting duurt nog tot 18 september.