FC Groningen neemt verdediger Marco Rente over van Heracles

sport
Marco Rente - Foto via FC Groningen

FC Groningen versterkt zich met Marco Rente. De 26-jarige verdediger komt over van Heracles Almelo.

Rente speelde drie seizoenen voor Heracles. Hij scoorde viermaal in 83 wedstrijden en kan spelen als centrale verdediger en rechtsback.

Rente stelt bewust voor FC Groningen te hebben gekozen als nieuwe werkgever: “Ik heb FC Groningen altijd als een hele grote en mooie club gezien. Na de gesprekken met de directie en de nieuwe trainer Dick Lukkien had ik meteen een heel goed gevoel. Voor anderen is deze stap wellicht lastig te begrijpen, maar voor mij was het geen moeilijke keuze. Ik ben blij!”

“De voetballiefhebbers die mij de laatste seizoenen in Nederland hebben gevolgd, weten dat ik altijd honderd procent geef om wedstrijden te winnen”, vertelt Rente na zijn transfer. “Komend seizoen hebben wij maar één doel en dat is promoveren. Afgelopen jaar heb ik deze ervaring opgedaan en die hoop ik komend seizoen over te brengen op de rest van het team.”