Uniek kijkje achter de schermen zaterdag bij UMCG tijdens open dag

nieuws

Altijd al eens op plekken in het UMCG willen kijken waar je normaal niet mag komen? Zaterdag is het mogelijk tijdens een open dag van het ziekenhuis.

De open dag wordt gehouden vanwege het 225-jarig bestaan. “Tijdens onze open dag heb je eenmalig de kans om op plekken te komen waar je anders niet komt”, laat het UMCG weten. Zo kunnen operatiekamers bezocht worden, kan het protonencentrum bekeken worden en kan ook een bezoek gebracht worden aan het helikopterdek. “Ook openen poliklinieken de deuren, is er een beweegplein met aandacht voor leefstijl en preventie en zijn er tal van activiteiten voor kinderen.”

Ervaren, ontdekken, beleven, bekijken en het ontmoeten van medewerkers zijn de kernwoorden die het ziekenhuis koppelt aan de open dag. Gedurende de dag worden er verschillende lezingen gehouden, zijn er rondleidingen en is er een College Tour voor bezoekers die een carrière als operatieassistent overwegen. Het UMCG laat weten dat iedereen welkom is, maar roept bezoekers wel op om zoveel mogelijk op de fiets of met openbaar vervoer te komen. Door de verwachte drukte zijn de parkeerplaatsen bij het ziekenhuis waarschijnlijk snel vol.

De open dag begint zaterdag om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Meer informatie vind je op deze website.