Temperatuur in Groningen blijft stijgen met mogelijk tropische piek op zondag

nieuws
Archieffoto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Voorlopig lijkt niks de opmars van het zomerweer in Groningen te kunnen stuiten. Weerman Johan Kamphuis ziet tot ver in de tweede helft van volgende week geen spatje regen op de radar en voorspelt tot en met het weekend stijgende temperaturen, met lokaal een tropische piek op zondag.

De laatste werkdag van deze week wordt zomers, met temperaturen die oplopen naar 27 graden en een stralende lucht. Ook vrijdagavond blijft het relatief warm, met rond 20.00 uur nog steeds een graad of 25 en een minimum-nachttemperatuur van 12 graden.

Zaterdag wordt het nog een graadje warmer dan vrijdag, met temperaturen tussen 27 en 28 graden Wel waait er een matige wind uit het oosten tot noordoosten. Zondag zijn de veranderingen klein. De maximumtemperatuur loopt op naar 27 tot 29 graden en lokaal kan zelfs de tropische 30 graden worden bereikt. De wind uit het oosten tot zuidoosten is zwak en neemt toe naar matig. De nachten zijn met 13/15 graden aangenaam, maar volgens Kamphuis niet plekkerig of benauwd.

Na het weekend houdt de zomer aan: maandag wordt het met veel zon 25 tot 27 graden bij een matige wind uit het oosten tot noordoosten en ook daarna blijft het zonnig. Volgens Kamphuis wordt er dagelijks wel een graadje ingeleverd om tegen het einde van de week rond de 23 graden uit te komen.