Stadjer krijgt cel- en taakstraf voor poging tot doodslag met ‘fitnessknuppel’ in Hoornse Meer

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Poging tot doodslag op een man en een vrouw in een woning aan de Aldo Morostraat in Hoornse Meer kosten een 42-jarige Stadjer vier maanden cel, een jaar voorwaardelijke celstraf, een taakstraf van 240 uur en bijna vierduizend euro aan schadevergoeding.

De straf is gelijk aan de eis van het OM, maar de rechtbank rekent de misdrijven wel in verminderde mate toe aan de Stadjer. De man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, die ten tijde van het incident (wat plaatsvond op 30 oktober vorig jaar) werd verergerd door het gebruik van speed. Daarom moet de man zich ook verplicht laten behandelen aan zijn verslaving aan drugs. De onvoorwaardelijke celstraf voor de Stadjer is gelijk aan zijn voorarrest, dus hoeft de man niet terug achter de tralies.

De destijds 42-jarige Stadjer sloeg bij zijn woning in op de twee slachtoffers (een man en een vrouw) met een zogenaamde ‘clubbel’, een soortement van knuppel die gebruikt wordt bij fitnessoefeningen. Daarbij liepen beide slachtoffers letsel op, maar het mannelijke slachtoffer kwam er het slechts vanaf. Hij moest met een aantal botbreuken en een hoofdwond naar een ziekenhuis.

Daarna sloeg de pleger van de mishandeling op de vlucht. De man werd een uur later aangehouden op de oprit naar de A28 vanaf Corpus den Hoorn naar het Julianaplein. Daarbij losten agenten waarschuwwingsschoten en werd de Stadjer, die met stenen gooide naar de politie, getaserd.