Agenten lossen waarschuwingsschoten na mishandeling in woning

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Agenten hebben zondagavond waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een verdachte van een geweldsincident. Dat meldt de politie.

Het incident vond plaats rond 17.00 uur in een woning aan de Aldo Morostraat in de wijk Hoornsemeer. “Een man sloeg daar een andere man en vrouw zo hard dat zij zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen”, vertelt een politiewoordvoerder. “De verdachte vluchtte daarna te voet uit de woning. Rond 18.00 uur troffen agenten de verdachte aan op de oprit naar de A28 ter hoogte van het Julianaplein. Daar gooide de man met stenen naar de agenten en volgde hij hun aanwijzingen niet op. Daarop werden er twee waarschuwingsschoten in de lucht gelost.”

De woordvoerder vertelt verder: “Daarna konden de agenten de man met behulp van het stroomstootwapen aanhouden. De verdachte, een 42-jarige man uit Groningen, zit vast. Wij doen onderzoek naar het incident. Daarvoor spreken we met betrokkenen en getuigen en doen we sporenonderzoek op beide locaties.”