Rode kaart fataal voor Groen Geel in wedstrijd tegen Zuidhorn

Foto Andor Heij. Groen Geel - Zuidhorn

Groen Geel speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. De tweede horde voor promotie in de nacompetitie leverde zaterdag op sportpark Corpus den Hoorn een nederlaag op tegen Zuidhorn: 2-0. Een rode kaart nekte de ambities van Groen Geel.

Die viel halverwege de eerste helft. Doelman Robin-Paul van den Heuvel wilde buiten het strafschopgebied een bal weg koppen. Hij beoordeelde de bal echter verkeerd en stompte het leer weg en kreeg direct rood. Dat was onnodig, want er waren nog twee verdedigers van Groen Geel achterin om voor opruiming te zorgen.

Veldspeler Sievert Zomer moest onder de lat, omdat Groen Geel geen reserve-doelman op de bank had zitten. Groen Geel was tot dat moment de betere ploeg en had via Melle Gebben al een aardige kans gekregen. De tien Groningers moesten na de rode kaart terug. Zuidhorn, dat tweedeklasser hoopt te blijven, kreeg twee mogelijkheden, maar verzuimde te scoren.

Na rust bleek dat Zomer geen echte doelman is. Na een fout kwam Groen Geel goed weg toen Jos Schultinga net naast kopte. Halverwege de tweede helft werd verkeerd ingrijpen van Zomer wel fataal. David Albert Villalta profiteerde er van. Een minuut later maakte Schultinga er 2-0 van. Daar kon Zomer niets aan doen.

Na de drinkpauze op het snikhete kunstgrasveld ging Groen Geel één op één spelen en kreeg aardige kansen via Koen Olde Monnikhof, Jelte van de Berg en Ruben Ludwig. Zuidhorn wist aan de andere kant niet te profiteren van de ruimte die er achterin bij Groen Geel lag. Het bleef 2-0 en de ploeg uit het Westerkwartier gaat de finale spelen voor een plek in de tweede klasse tegen Hoogeveen.