Kwartet aan passer-lopers compleet voor Lycurgus met aantrekken Cole Gillis

sport
Foto: UC Irvine University)

De passer-loper positie binnen de ploeg van Samen Lycurgus voor komend seizoen is, met het aantrekken van de 22-jarige Cole Gillis, nu volledig opgevuld. De Amerikaan maakt het kwartet op de positie sinds donderdag compleet.

De Amerikaan verruilt Irvine (een zuidelijke voorstad van Los Angeles) voor Groningen. In Irvine speelde Gillis de afgelopen vier jaar voor de ploeg van zijn universiteit. De Amerikaan koos naar eigen zeggen voor Groningen, omdat twee landgenoten positief waren over Stad als plek om fulltime te volleyballen: “Ik zie het als een mooie kans om mijn loopbaan in het buitenland te beginnen. En dat ik komend seizoen met Kyle (Kyle McCauley) kan spelen vind ik echt geweldig. Ik kijk er echt naar uit.”

Volgens coach Arjan Taaij stond Gillis al enige tijd op de lijst van de volleybalclub: “Cole heeft vooral als passer-loper gespeeld, maar door blessures bij de universiteit ook wel als diagonaal. Daardoor is hij een speler die passend en verdedigend iets extra’s toevoegt, met afgelopen seizoen  prima aanvallende cijfers. Hij heeft de ambitie om het hoogste te bereiken. Dan is het mooi dat Samen Lycurgus hem daarbij het juiste gevoel geeft.”

De ploeg van Taaij voor komend seizoen is bijna compleet, met dertien spelers op de lijst. Lycurgus zoekt nog naar twee libero’s om de selectie compleet te maken.