Fototentoonstelling over dementie in de Wijert

Bijna iedereen krijgt er in hun leven wel mee te maken: dementie. Er zijn veel vormen van de ziekte, maar toch weten veel mensen er te weinig van. Dit lijdt vaak tot onbegrip, eenzaamheid of zelfs gevaarlijke situaties. Daarom heeft een aantal professionals, vrijwilligers en inwoners van de wijk de Wijert het initiatief genomen om hun wijk een dementievriendelijke wijk te maken.

Een begin daarvan was het openen van de fototentoonstelling ‘Meedoen in samenzijn, wat is jouw verhaal?’. Op de foto’s zijn verschillende instanties te zien die bijdragen aan de dementievriendelijke wijk. Zo helpt onder andere de Albert Heijn mensen een extra handje, helpen buurtbewoners met oversteken en biedt de breinbieb in het Forum boeken en spelletjes aan om je brein te activeren.

De fototentoonstelling is te zien in het Hendrik de Vriesplantsoen en heeft als doel om buurtbewoners bewust te maken van dementie en te activeren om elkaar te helpen.

Cultuurcoach Kitty Boon hoopt dat na deze actie meer wijken een dementievriendelijke wijk worden.