Extra middagtoezicht op ‘Gele Loper’ zorgt voor inbeslagname drugs en groot mes

nieuws
Foto's: Politie Groningen- Centrum via Instagram

Agenten van het basisteam Groningen-Centrum hebben de afgelopen middagen extra toezicht gehouden op de Gele Loper. Dat leverde volgens de politie flink wat bekeuringen, aanhoudingen en inbeslagnames op.

Nadat de politie een week terug constateerde dat de overlast op de ‘Gele Loper’ (de route tussen het Hoofdstation en de Vismarkt) toenam door het mooie weer, hielden agenten de afgelopen middag extra toezicht in de omgeving.

Dat leverde volgens het politieteam meerdere aanhoudingen op. Zo werd een minderjarige verdachte aangehouden op het Gedempte Kattendiep, omdat hij diverse soorten drugs en medicatie bij zich had. Bij een tweede verdachte, die van de straat werd geplukt op last van het Openbaar Ministerie, werd een groot keukenmes aangetroffen op het politiebureau.

Daarnaast deelden de agenten de afgelopen middagen flink wat boetes uit in het gebied, onder meer voor wildplassen, alcohol drinken op straat en bedelen. Zij mogen het gebied rond de Gele Loper voorlopig niet meer in.

Volgens de politie blijft er de komende tijd verscherpt toezicht in het gebied om de buurtbewoners, ondernemers en toeristen in het gebied een veiliger gevoel te geven.