Door brand getroffen crematorium Hoentocht vanaf 26 juni weer open

nieuws

Crematorium en uitvaartcentrum Hoentocht gaat vanaf maandag 26 juni weer open. In maart brak in het gebouw een brand uit.

Bij die brand ontstond in verschillende delen van het gebouw flink wat schade, waaronder op het dak. “We hebben die schade volledig kunnen herstellen”, meldt Albert-Jan Bouma van coöperatie DELA. “Ook de drie rouwkamers zijn weer beschikbaar.” De brand kon ontstaan door een technische mankement aan de elektrische oven. De afgelopen drie maanden is voor het verzorgen van diensten en crematies uitgeweken naar andere uitvaartcentra en crematoria in de regio.

Aanvankelijk meldde het uitvaartcentrum te verwachten in april weer de deuren te openen, maar door een vertraging in materialen duurde dit langer dan verwacht.