Doelgroep 55 plus maakt kennis met sportclubs

oogochtendshow
Foto: hansmarkutt via Pixabay

Speciaal voor de doelgroep 55 plus organiseert het Nationaal Ouderenfonds een sportprogramma van vijf weken bij Sportpark Corpus den Hoorn. Tijdens deze periode kun je kennismaken met verschillende groepssporten zoals tennis, walking voetbal of padel en nog meer sporten.

“Wij zijn afgelopen vrijdag al begonnen met het programma”, vertelt projectleider Rutger Kussendrager. De organisatie heeft ervoor gekozen om het beweegactiviteiten te noemen in plaats van sportactiviteiten. Op deze manier is de drempel om mee te doen lager, legt Kussendrager uit. 

Fietsvaardigheid

Het programma bestaat uit twee delen: een fietsonderdeel en bewegen bij een vereniging. Het fietsevenement is gericht op mensen die graag op een e-bike zitten. Daarnaast kun je ook meedoen aan een cursus over fietsvaardigheid speciaal voor de e-bike. 

Doelgroep en verenigingen samenbrengen

“De sporten die populair zijn, zijn heel divers”, vertelt Kussendrager. Samen met de bezoekers wordt gekeken wat het beste bij ze past, zodat ze met een vereniging mee kunnen doen om te kijken of ze het leuk vinden. Verenigingen zijn geïnteresseerd in deze doelgroep, maar verenigingen vinden het lastig om ze te begrijpen en te bereiken. De organisatie werkt hard om de doelgroep van 55+ en verschillende sportverenigingen samen te brengen.

Door een mail te sturen naar info@hvdsg.nl krijg je meer informatie over het programma.

Rutger Kussendrager van Huis van de sport Groningen was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: