Brandweer krijgt kat onder dakpannen in Korrewegbuurt maar niet te pakken

nieuws
Foto: 112 Groningen

Voor de vijfde keer deze week rukte de brandweer uit naar een woning aan de Star Numanstraat voor een ‘dier op hoogte’. De kat van de bewoner zit al dagen vast onder het dak en blijkt niet te vangen voor de brandweer.

Net als de vorige vier keren dat de brandweer uitrukte mislukte de reddingspoging voor het dier. Na een korte inzet reed de brandweer terug naar de Sontweg.

De kat was de afgelopen dagen telkens te zien op het dak of in de dakgoot. Maar zodra er een brandweerlid in de buurt komt, stuift het dier terug onder het dak.

Volgens de bewoners wordt er maandagavond een vangkooi geplaatst om te proberen het dier te vangen. Daar gaat een dakdekkersbedrijf bij helpen met een hoogwerker. Als ook deze poging om de kat te redden mislukt, moet mogelijk (een deel van) het dak worden verwijderd om het dier te pakken te krijgen.