Benevelde scooteraar vlucht na ‘dollemansrit’ in de armen van agenten

nieuws
Foto: Team Verkeer Politie Noord-Nederland

In De Hoogte is zaterdagmiddag een scooterbestuurder aangehouden na een achtervolging door de wijk. 

De bestuurder ging er bij het zien van de politie meteen vandoor, aldus agenten van het Team Verkeer Noord-Nederland. Met meerdere politie-eenheden werd in de Van Slingelandtstraat een einde gemaakt aan de initiële achtervolging: de politie versperde de bestuurder de weg, waardoor deze ten val kwam.

Maar de bestuurder had er nog geen genoeg van en zette het op een lopen. Ver kwam de man echter niet en rende recht in de armen van agenten.

Eenmaal aangehouden bleek de bestuurder onder invloed te zijn van drugs. Daarnaast had de man geen rijbewijs en reed hij rond op een opgevoerde en geschorste scooter. Daarop kreeg de scooteraar stalen armbandjes aangemeten en werd deze meegenomen naar het bureau.