Raadfracties willen omzettingsvergunning terug: ‘Te veel studentenkamers verbouwd naar studio’s’

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Student & Stad zal komende woensdag pleiten voor de terugkeer van de uitgifte van omzettingsvergunningen, waarmee pandeigenaren woonhuizen om kunnen bouwen naar studentenkamers.

De fractie komt met de motie, omdat er door actief gemeentelijk beleid (waarbij ingezet werd op zoveel mogelijk zelfstandige studio’s voor studenten) in de afgelopen jaren 3200 studentenkamers zijn omgezet naar nog geen 2400 studio’s. Daardoor zijn er volgens Student & Stad veel te veel studentenwoningen onttrokken aan de Groningse markt.

Volgens de partij zorgt deze ontwikkeling er mede voor dat het tekort aan studentenkamers fors is toegenomen. “Wij vinden dat het college haar verantwoordelijkheid hiervoor moet pakken”, vertelt Daan Swets, raadslid voor Student & Stad. “Dit verlies moet worden gecompenseerd, door weer omzettingsvergunningen uit te geven aan pandeigenaren die graag studenten in hun panden willen huisvesten.”

Student & Stad verwacht dat een aantal andere raadsfracties zich komende woensdag achter de motie zal scharen.