MENA is here: Midden-Oosters festival in hartje Groningen

oogochtendshow
Foto: Jan Kooistra

Het MENA festival vindt plaats van 11 tot en met 20 mei in de stad Groningen. Dit festival staat in het teken van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 

“Het doel is om de cultuur aan alle Nederlanders te laten zien”, zegt Karam Shebat. Hij is een van de ambassadeurs van het festival. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen zoals muziek, theater, voorstellingen en eten. Shebat legt uit dat het festival ook gericht is op vluchtelingen uit de Mena regio. “In Groningen wonen vluchtelingen uit Turkije, Syrië, Iran en Irak. Door dit festival te organiseren, brengen we een stukje thuis terug voor deze mensen.”

Brug tussen verschillende werelden

“De artiesten die te bewonderen zijn, komen overal vandaan”, vertelt Shebat. “We geven bijvoorbeeld een concert van het Noord Nederlands Orkest. Daarbij combineren we het gangbare repertoire met Arabische muziek. Ik wil jullie van harte uitnodigen om te komen kijken.”

Het festival wil een brug zijn tussen verschillende werelden. “Met een brug kun je werelden aan elkaar koppelen.” Shebat legt uit dat Groningers al een klein beetje weten van de cultuur, maar dat het festival een breder idee geeft van de cultuur. “Daarnaast gaat het ook om liefde, blijheid en gezelligheid. Dat heeft iedereen nodig.”

Via de website menaishere.nl zijn tickets verkrijgbaar.

Karam Shebat was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: