Kunstwerk onthuld in tuin studentenflat Dragant

nieuws
Foto via Lefier

De Britse kunstenares Layla May Arthur onthulde vrijdagmiddag haar eigen kunstwerk in de tuin van studentenflat ‘Dragant’ aan de Duindoornstraat. 

Het kunstwerk vormt een sluitstuk op de grote verbouwingsoperatie die Lefier de afgelopen jaren uitvoerde aan de flat (de voormalige Duindoornflat, ook wel bekend als ‘Selwerd III’). Ruim een jaar geleden schreven de corporatie en bouwbedrijf Van Wijnen een wedstrijd uit voor pas afgestudeerde kunstenaars van Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut. Daarin vroegen de twee bedrijven om een kunstwerk voor de tuin.

Achttien kunstenaars stuurden een voorstel in. Een vakjury koos drie kunstenaars uit en na een selectie van schetsen viel de keuze op Arthur. De op Jersey geboren Arthur viel in de smaak bij de jury vanwege haar werk met daarin verhalen van de wijkbewoners en gedetailleerde tekeningen.

Het kunstwerk sluit aan bij het nieuw fietspad, wat de drie flats en de wijk Selwerd met elkaar verbindt. Bij de Cornus (voorheen Selwerd I) stond al een kunstwerk van Robert Maingay uit 1969.