Brand in pand Westerhaven snel onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een pand aan de Westerhaven heeft in de nacht van dinsdag op woensdag korte tijd brand gewoed. Niemand raakte gewond. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond middernacht binnen. In eerste instantie werden een tankautospuit en een hoogwerker naar de locatie gestuurd. Maar al snel daarna werd de hulp ingeroepen van een tweede tankautospuit. “Het lijkt erop alsof er een brandje heeft gewoed aan de achterzijde van het gebouw”, vertelt Ten Cate. “Brandweerlieden hebben met één slang hogedruk dit vuur geblust.”

Boven het pand zijn verschillende appartementen gesitueerd. “Deze bewoners zijn in veiligheid gebracht, maar konden al vrij snel weer terug naar hun kamers.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De Westerhaven was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl