‘Boris Johnson’ op de bon in binnenstad (update)

nieuws
Foto: Instagram / Politie Groningen Centrum

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige man uit Zuidhorn bekeurd omdat hij in het bezit was van een vals rijbewijs. Dat schrijft de politie op sociale media.

De politieagenten waren bezig met een surveillance in de binnenstad. Op een gegeven moment kregen ze een voertuig in het vizier dat tegen een paaltje was gereden. Op de Emmabrug hield de politie de bestuurder staande. Hij weigerde in eerste instantie om mee te werken aan een ademtest. Uit onderzoek bleek later dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken en onder invloed achter het stuur zat.

Bij het controleren van het voertuig troffen de agenten echter ook nog iets anders aan. Een neprijbewijs op naam van de voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk Boris Johnson. “Helaas voor de persoon trappen wij niet in het namaakrijbewijs”, laat de politie weten.

Hoe de man precies aan het neprijbewijs is gekomen, is volgens de politie niet duidelijk. Het document is in beslag genomen. Op de vraag of Boris Johnson ook daadwerkelijk in Stad was: nee.