Verdachte steekpartij aan Gedempte Zuiderdiep nog niet aangehouden; jongeman vluchtte op Swapfiets

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De politie is nog steeds op zoek naar een jongeman (rond de 16 of 17 jaar oud) die zondagavond een minderjarige jongen in zijn been stak aan het Gedempte Zuiderdiep.

Het zou gaan om een man met een lichte huidskleur, die rond de 16 á 17 jaar oud moet zijn geweest. Volgens de politie droeg de verdachte tijdens het incident een donkerblauwe Armani jas met een grijs logo. Ook had hij een zwarte trainingsbroek aan en een zwarte schoudertas om. Nadat de verdachte het slachtoffer in zijn been heeft gestoken, vlucht hij op een Swapfiets in de richting van de Gelkingestraat.

Volgens de politie ontstond zondagavond rond 18.30 uur een conflict tussen meerdere personen tegenover een horecagelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep. Daarbij werd een minderjarige jongen uit de gemeente Midden-Groningen in zijn been gestoken. Het slachtoffer probeerde na het incident eerst zelf (met hulp van een vriend) bij een ziekenhuis te komen, maar werd daarna alsnog door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Ten tijde van het incident was het druk op de Gedempte Zuiderdiep. De politie hoopt dan ook op veel tips van het publiek om de verdachte op te kunnen sporen. Weet u wie de verdachte is of heeft u informatie die van belang kunnen zijn bij het onderzoek? Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via (0800-7000).