Studenten Minerva schilderen op dak van Beatrix Kinderziekenhuis

nieuws
Foto: Lisa Bommerson

Patiëntjes van de Special Care afdeling in het Beatrix Kinderziekenhuis kijken vanaf nu uit op een vrolijke onderwaterwereld. Studenten van Academie Minerva hebben een groot luchtventilatiesysteem op het dak van het ziekenhuis beschilderd.

Binnen een project tussen het UMCG en Academie Minerva hebben twintig studenten onderzoek gedaan naar de bijdrage van kunst aan een herstelperiode van patiënten in het ziekenhuis. De kinderraad, verpleegkundigen en ouders kozen uiteindelijk het winnende ontwerp, een schildering met de titel de Coral Club.

Afgelopen woensdag gingen de Minerva-studenten aan de slag. Bertrand de Jong, hoofd Kunstzaken UMCG, is tevreden met het eindresultaat: “Van dit soort projecten geniet ik. Kunststudenten die het verblijf van kinderen in het ziekenhuis een stukje draaglijker maken.”