Red de planeet op je luie reet en maak kans op een tuinstoel

nieuws
Afbeelding via Gemeente Groningen (Duurzaam Groningen)

De gemeente Groningen geeft Groningers tot en 31 mei de moeilijkste opgave voor het winnen van een prijsvraag ooit: laat weten hoeveel gras je de komende weken niet maait. Zolang je de grasmaaier laat staan, maak je kans op één van twintig tuinstoelen.

Om Groningers aan te sporen om de komende weken van hun gazon af te blijven, is de gemeente (Duurzaam Groningen) de campagne ‘Red de planeet, op je luie ….’ gestart. De actie is onderdeel van het ‘Maai Mei Niet’-initatief, die er met hoger gras voor moet zorgen voor meer bijen, minder droogte en een koelere omgeving.

Onderdeel van de actie is de verloting van twintig gratis tuinstoelen. Iedereen die zich via de speciale actiewebsite aanmeldt en doorgeeft hoeveel vierkante meter gras tot en met 31 mei ongemaaid blijft, maakt kans op een exemplaar.

De gemeente doet zelf ook mee aan de actie, vertelt wethouder Kirsten de Wrede: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo’n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.”

Groningers die hun grasmat niet helemaal willen laten staan, kunnen volgens De Wrede ook meehelpen: “Je kunt er ook voor kiezen om niet alles te maaien, of niet alles tegelijk, dat helpt ook enorm.”