Koningsnacht in Groningen begonnen, gezellig druk in binnenstad

nieuws
Foto: Paul Blom

Het programma voor Koningsnacht 2023 is begonnen. Op verschillende locaties in Stad vinden muziekfestivals en optredens plaats.

“Op de Vismarkt is het nog rustig, maar de eerste feestgangers zijn gearriveerd”, laat fotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl rond 20.00 uur weten. Op de Vismarkt is het hoofdpodium te vinden. Tot 02.00 uur staan daar verschillende artiesten geprogrammeerd waaronder Calidus, Primaat, Knars en Banji. Ook de dj’s Denniz en Sisi Carini zijn op dit podium te vinden. DJ Sisi Carini is de artiestennaam van Marjet Woldhuis die tot twee jaar geleden raadslid was van 100% Groningen. Twee jaar gooide ze haar leven drastisch op en werd dj. Tegenwoordig reist ze door heel Europa.

In het Stadspark begon het feest aan het einde van de middag al. Daar vindt tot 01.00 uur het festival Helden van Oranje plaats. Onder andere Jan Smit, de Snollebollekes, de Lawineboys en Jannes treden daar op. Ook in De Oosterpoort en in De Graanfabriek vinden woensdagavond festiviteiten plaats. In De Oosterpoort vindt Vision King’s Night plaats met optredens van Thys, Skream en Nitepunk. In De Graanfabriek wordt Happy Feelings gehouden. Daar bestaat de line-up uit onder andere Tommy Green, Jean Dogan en DJ Firetower.


In de tweede helft van de avond is het al flink druk in de binnenstad. Foto: Annelies van Santen


Flink druk is het ook in de Uurwerkersgang. Foto: Annelies van Santen


Muziek en gezelligheid bij café Soestijk. Foto: Mirre van de Klok


Het Uurwerkersplein. Foto: Mirre van de Klok

Foto: Rieks van Oijnhausen


In het begin van de avond kwam het langzaam op gang op de Vismarkt. Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl