Identiteit van overleden persoon in Piccardthofplas bekend; geen sprake van misdrijf (update)

nieuws
Foto: 112 Groningen

In de Piccardthofplas is maandagmiddag een overleden persoon gevonden. Volgens de politie kwam deze persoon niet door een misdrijf om het leven.

De hulpdiensten startten de zoekactie, nadat een bezoeker van het natuurgebied maandagochtend een melding deed over een mogelijk stoffelijk overschot in het water. Na ongeveer twee uur zoeken maakte de politie bekend dat er índerdaad een lichaam in het water van de Piccardthofplas is aangetroffen.

Volgens woordvoerder Renate Winkel werd het lichaam kort na de vondst geborgen door de hulpdiensten. Later op de middag werd duidelijk wie de overledene is geweest. De politie laat weten dat er geen sprake is van een misdrijf. De nabestaanden van de overledene zijn inmiddels geïnformeerd.