Grootste tweemotorige toestel ter wereld landt voor het eerst op Eelde (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Op Groningen Airport Eelde is zaterdagochtend voor het eerst in de geschiedenis een Boeing 777 geland. De 777 is het grootste tweemotorige toestel ter wereld.

Het toestel van EuroAtlantic Airways, een Portugese maatschappij, was eerder opgestegen vanaf Curaçao. Rond 08.50 uur landde het op Eelde om militairen af te leveren. Het toestel bleef daarna ongeveer een uur op Eelde om rond 10.00 uur te vertrekken richting Jordanië. De landing en het opstijgen van het vliegtuig bracht flink wat vliegtuigspotters op de been die getuige wilden zijn van de historische gebeurtenis.

De Boeing 777 werd in 1995 in gebruik genomen. Het vliegtuig kan tussen de 305 en 550 passagiers vervoeren. Meest opvallende aan het vliegtuigtype is het drieassige hoofdlandingsgestel en de enorme turbofanmotoren.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen