Gemeente Groningen viert vijfjarig jubileum Kinderburgemeester

nieuws
Kinderburgemeester bezoekt Beatrix Kinderziekenhuis tijdens jubileum. Foto: Gemeente Groningen.

(Ex) loco- en kinderburgemeesters kwamen vrijdagmiddag samen om het vijfjarig jubileum van de Kinderburgemeester te vieren. 

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen. Het doel is om kinderen een duidelijkere stem te geven in de Groningse politiek. Sinds 2017 heeft Groningen al 5 kinderburgemeesters en 5 loco-kinderburgemeesters gehad. De huidige kinderburgemeester is Fatoumata.

De meeste kinderburgemeesters waren tijdens hun ambtstermijn ambassadeur van het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG. ‘Zij hebben zich altijd hard gemaakt voor het welzijn van het Beatrix Kinderziekenhuis en het behoud van het Kinderhartcentrum in Groningen.’ Om die reden brachten ze tijdens het jubileumfeest onder meer een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis.

In april gaat de zoektocht naar de zesde kinderburgemeester van start voor de ambtstermijn 2023 – 2024.