Verdachten achtervolging Stad komen uit Friesland

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De vier personen die vrijdagmiddag op de Peizerbaan bij het Hoofdstation werden ingerekend na een achtervolging komen allen uit Friesland. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.

De politie meldt dat een surveillance-eenheid het voertuig halverwege de middag in het vizier kreeg ter hoogte van Assen vanwege asociaal rijgedrag. De eenheid besloot daarop het voertuig te volgen. Ter hoogte van het Julianaplein werd een stopteken gegeven. Dit werd genegeerd waarop een achtervolging begon. Tijdens de achtervolging werd er zeer agressief rijgedrag vertoond.

Op de Peizerbaan zagen agenten hun kans schoon om tegen de wagen van de verdachten te botsen. Hierdoor konden andere politiewagens het voertuig klem rijden. De verdachten werden aangehouden. Tijdens het onderzoek werd bij een doorzoeking van de auto een vuurwapen aangetroffen. Het viertal, een 23-jarige man uit Leeuwarden, een 20-jarige man uit Hurdegaryp, een 19-jarige man uit Drachten en een 18-jarige man uit Stiens, zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zaterdag worden verhoord.