Uitreiking ‘Beste Groninger Film’ vanavond live te zien op OOG Tv

nieuws
Foto Bob de Vries

De uitreiking van de titel ‘Beste Groninger Film 2022’ in Forum Groningen is zaterdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op OOG Tv.

In Forum Groningen is men zaterdagmiddag druk bezig met de voorbereidingen voor het live-programma. Verdeeld over vier categorieën maken in totaal twaalf films kans op een prijs. In de aanloop naar de negende editie van de titel konden filmmakers hun film inzenden in de categorieën fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG Tv Talent Award. Een vakkundige jury nomineerde per categorie drie films. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De afgelopen weken kon het publiek stemmen op hun favoriete film. Ook werden de films vertoond op OOG Tv.

De winnaar van de publieksprijs wint de Deluxe Filmzaal van het Forum voor een avond met vrienden en familie. De jurywinnaars winnen een prijs van 1.000 euro huurtegoed dat te besteden is bij Bear Cinema Rentals. De winnaar van de OOG Tv Talent Award wint een geldbedrag van vijfhonderd euro. De prijs is in het leven geroepen om de grote productiviteit op filmgebied in de provincie Groningen een podium te geven. Naast OOG Tv is de uitreiking ook live te volgen via Platform F.

Bekijk de uitzending hier terug:

Een overzicht van alle genomineerde films:

Titel inzending Regisseur
OPDRACHT
STROOMlab promotiefilm blksm media
Kroniek Wittewierum voor de
Universiteitsbibliotheek Groningen
Marieke Verdijk
en Frank Boxman
Jongstunna – Neem je mee Stefan Nuiver
NON- FICTIE
Het Karretje van Fabian Okki Poortvliet
Oorlog in Westerbork Eric Blom,
Frènk van der Linden,
Ronald Pras
ich flüstere mir zu Jelte van Lente en
Hanne van der Velde
OOG TV
Gustav & Grace Lucas Boerwinkel
Pieterzijl Clip Arnold Veeman Roman Hageman
Joram: Quid Pro Quo Igor de Boer
FICTIE
De Laatste Dag Sander Blom &
Basz de Jonge
FINN Arion Ritzema
Jäger Julian Verkerk