Toch aanhouding na melding van beroving met vuurwapen in IJsselstraat (update)

nieuws
Foto: 112 Groningen

De politie was vrijdagmiddag in groten getale aanwezig in de IJsselstraat in de Rivierenbuurt na een melding van een beroving. Er uiteindelijk één persoon ingerekend.

Agenten droegen kogelwerende vesten, omdat er melding was gemaakt van een beroving waarbij mogelijk ook een vuurwapen werd gezien. Meerdere politie-eenheden hebben de straat enige tijd afgesloten. Bewoners mochten daardoor tijdelijk hun huis niet in.

Update 18.00 uur:
De Dienst Speciale Interventies is ter plaatse gekomen en heeft een pand doorzocht. De politie meldt, geen aanhouding te hebben verricht. De situatie is onder controle en de IJsselstraat is weer vrijgegeven. De politie zegt verder te gaan met het onderzoek naar de melding van de beroving.

Update 19.30 uur:
De DSI heeft toch iemand aangehouden en overgedragen aan de politie. ‘We onderzoeken wat de rol van deze persoon is geweest bij de melding van de beroving’, aldus de politie.