LIVE: FC GRONINGEN – SC HEERENVEEN

sport
Foto Andor Heij. Euroborg, FC Groningen

Om 12:15 trapt FC Groningen in de Euroborg af tegen SC Heerenveen. Wederom zal het gevoel dat dit een wedstrijd die gewonnen moet worden om degradatie te overleven groot zijn bij de ploeg van Dennis van der Ree.

Eindstand: 0-2

97′ EINDE, En dan is t klaar, Groningen verliest met 0-2.

90′ “De blessuretijd bedraagt zeven minuten” maar er is niet sprake van echte dreiging van FC Groningen.

85′ Het spel gaat weer verder, Willems, zo is te zien op beelden heeft een enorme vuistslag gehad van een supporter bij het opstootje maar staat nog gewoon op t veld.

84′ Het spel ligt even stil door gedoe op de tribune. Spelers van FC Groningen lijken betrokken bij enkele schermutselingen, de wedstrijd is tijdelijk gestaakt.

75′ De stemming in Euroborg daalt, het besef dat het er vandaag niet in zit lijkt in te dalen. Een schot van 40 meter van Van Gelderen vliegt de tribune in.

66′ Groningen wisselt, Manu verlaat het veld voor Van Gelderen, Groningen speelt nu 4-2-4.

60′ Inmiddels staat ook Balker veelvuldig voorin, maar ondanks dat FC Groningen veel aan de bal is krijg je nog niet het idee dat het in staat is nog drie keer te scoren

55′ De offensieve wissel van FC Groningen levert nog weinig op. Het spel kabbelt wat voort met Groningen aan de bal maar zonder Heerenveen in verlegenheid te brengen.

46′ De tweede helft is begonnen. Groningen heeft gewisseld, Antman is in de ploeg gekomen voor Duarte

45′ Rust, de ploeg van Van der Ree zal niet eens het gevoel hebben de mindere ploeg te zijn geweest in de eerste helft, maar heeft wel een probleem bij een 0-2 achterstand.

43′ Redding van Mous op een poging van Duarte die de bal heel gelukkig in de kluts mee kreeg

40′ Goal Heerenveen, Van Hooijdonk met zijn tweede, Groningen krijgt na een voorzet van de zijkant de bal niet weg en Van Hooijdonk profiteert.

35′ Na de goal zit de wedstrijd een beetje vast. Heerenveen zakt wat terug en er was een blessure behandeling voor Willems maar de linksback lijkt gewoon door te kunnen.

26′ Goal Heerenveen, en dan is daar ineens een goal voor Heerenveen, een schot van buiten de 16 wordt door Verrips slecht gestopt, de bal blijft in de 5 meter liggen en Van Hooijdonk scoort.

15′ En de tweede grote kans voor de FC, uit een vrije trap van Duarte komt Balker de bal terug waarna Blokzijl hem uit de stuit net naast schiet.

11′ En daar is dan de kans, na een snelle counter lost Elvis Manu een vlammend schot op de lat.

10′ De Euroborg is goed gevuld, de sfeer zit er vanaf de eerste minuut in op de tribunes en FC Groningen is de betere ploeg, er ontbreekt alleen nog één ding, en dat zijn kansen.

1′ Er is afgetrapt in de Euroborg.

 

Opstelling FC Groningen: Verrips, Määttä, Blokzijl, Balker, Bech Sørensen, Willems, Suslov, Hove, Duarte, Manu, Pepi.

Opstelling SC Heerenveen: Mous, Bochniewicz, Van Ottele, Van Ewijk, Köhlert, Haye, Tahiri, Van Amersfoort, Nunnely, Van Hooijdonk, Sahraoui.

Scheidsrechter: Gözübüyük