Lefier verduurzaamt ruim honderd woningen in Lewenborg

nieuws
Foto via Lefier

Ruim honderd woningen van corporatie Lefier in Lewenborg worden dit jaar een stuk zuiniger. De corporatie gaat de woningen beter isoleren en waar nog geen zonnepanelen op het dak liggen, verschijnen ze dit jaar alsnog. Aan het Baken is het werk al begonnen en aan de Dukdalf beginnen de werkzaamheden komende zomer.

Volgens Lefier krijgen alle ramen isolatieglas en worden de daken geïsoleerd. Waar nog geen zonnepanelen op het dak liggen bij de ruim honderd huizen, worden alsnog acht exemplaren aangebracht. Daarnaast komt er mechanische ventilatie in de woningen, die zich automatisch aanpast aan het vocht en koolmonoxide-gehalte.

Naast de isolerende maatregelen wordt er ook gewerkt aan het metselwerk en krijgt het houtwerk een opknapbeurt. Verder worden er moderne meterkasten geplaatst. In sommige huizen worden de toiletten, badkamers en keuken vervangen.

 

Lefier verwacht dat alle 108 woningen in de loop van het jaar klaar zijn.