Haddingestraat tot 17.00 dicht vanwege reconstructie fatale schietpartij

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Haddingestraat is deze woensdag tussen de Nieuwstad en Haddingedwarsstraat afgesloten vanwege een reconstructie van een schietpartij die het leven kostte aan een man uit Leeuwarden.

De reconstructie duurt tot maximaal 17.00 uur. De politie gaat nader onderzoeken hoe het dodelijke schietincident op 9 juli vorig jaar precies gebeurde. Bewoners en ondernemers zijn geïnformeerd door de gemeente.

De schietpartij was een gevolg van onenigheid tussen een 24-jarige drugsdealer en een groep mannen uit Friesland, op het terras bij café d’Olle Grieze. Bij het incident raakte een 50-jarige man uit Leeuwarden zwaar gewond. Hij overleed diezelfde nacht in het ziekenhuis. Twee van zijn plaatsgenoten raakten gewond.