Blokzijl verlengt contract bij FC Groningen

FC Groningen heeft het contract met Thijmen Blokzijl verlengd tot de zomervakantie van 2026.

Het oude contract met Blokzijl (18) zou in de zomer van 2024 aflopen, maar wordt nu met twee jaar verlengd. De club bedong ook een extra optioneel seizoen binnen het contract met Blokzijl.

“Uit dit contract spreekt vertrouwen en waardering”, aldus Blokzijl. “Ik wil mij hier de komende jaren verder doorontwikkelen en ik geloof dat er bij deze club genoeg mensen zijn die mij daarbij kunnen helpen. Ik wil een belangrijke speler worden voor het team en de club aan successen helpen. Ongeacht de stand.”

Blokzijl begon met voetballen bij Velocitas en Be Quick 1887. In de Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn werd Blokzijl vervroegd doorgeschoven van het Onder-12 naar de Onder-15 en de onder-17 ploeg. Vorig seizoen begon de centrale verdediger in FC Groningen onder-18, om na een half jaar aan te sluiten bij de selectie Onder-21.

Afgelopen winter mocht Blokzijl mee op trainingskamp met de hoofdmacht en kreeg na de winterstop meteen een basisplaats, die hij niet meer afstond. Daarnaast is Blokzijl jeugdinternational. Met Nederland haalde hij vorige zomer de finale van het Europees Kampioenschap onder-17, waarin Frankrijk met 2-1 te sterk was.

Deel dit artikel: