Ard van der Tuuk voorgesteld als verkenner en informateur in Groningen

nieuws
Foto: Gemeente Westerkwartier

Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier wordt woensdag voorgedragen als de verkenner en informateur voor een nieuw Gronings provinciebestuur.

Dat maakte de BBB-fractievoorzitter Gouke Moes, de grote winnaar van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van afgelopen woensdag, vrijdagmiddag bekend na een lijsttrekkersoverleg op het provinciehuis.

Tijdens de bijeenkomst van donderdag kregen alle deelnemende partijen aan de verkiezingen de gelegenheid zich uit te spreken over de verkiezingsuitslag. Volgens de BBB werd de voordracht van Van der Tuuk unaniem geaccepteerd door de aanwezige lijsttrekkers.

Komende woensdag komen alle voorlopig gekozen Statenleden bij elkaar voor een informeel openbaar duidingsdebat. Dan krijgt Van der Tuuk ook zijn opdracht mee.