Aantal mensen met WW-uitkering licht toegenomen, maar arbeidsmarkt blijft gunstig

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Het aantal mensen met een WW-uitkering in de gemeente Groningen is afgelopen maand met 1,3 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

De toename deed zich voor in de meeste sectoren. Vooral de uitzendbureaus, detailhandel en industrie droegen daaraan bij. IN andere sectoren, zoals de metaalindustrie en zorg & welzijn nam de WW af. Vergeleken met een jaar geleden nam het aantal mensen met een uitkering met 6,6 procent af.

Het Centraal Planbureau sprak vorige week de verwachting uit dat de Nederlandse economie dit en volgend jaar blijft groeien, ondanks de inflatie, zwakkere wereldhandel en dalende huizenprijzen. De arbeidsmarkt blijft krap en de werkloosheid loopt slechts licht op. Voor veel beroepen zijn er nog steeds grote personeelstekorten; vooral in de zorgsector. In de provincie Groningen staan nu 1400 vacatures open.