Onhandig geplande werkzaamheden maken fietsenstalling Grote Markt bijna onbereikbaar

nieuws
Foto: Benni Leemhuis

De fietsenstalling aan de Grote Markt was maandagochtend vrijwel onbereikbaar. De ingang aan de Oude Ebbingestraat werd afgesloten vanwege werkzaamheden, maar volgens meerdere Stadjers was de alternatieve ingang aan de Stalstraat moeilijk of praktisch niet te gebruiken.

De afsluiting van de ingang aan de Oude Ebbingestraat was een geplande afsluiting. Werkzaamheden aan het Groot Handelshuis (de voormalige V&D) is daar de reden voor. Maar meerdere Stadjers lieten via Twitter weten dat ook de andere ingang, die normaal via de Rode Weeshuisstraat en de Stalstraat te bereiken is, maandagochtend vrijwel onbereikbaar is.

Volgens GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis was de fietsenstalling nog te bereiken vanaf de Oude Boteringestraat, maar van de Oude Ebbingestraat wordt het al een stuk lastiger: “Fietsers kunnen er langs, maar moeten wel meestal wel afstappen en een stukje lopen. Het is te doen, maar volgens mij is dit toch niet een erg handige combinatie.”

De gemeente laat maandagmiddag weten dat het probleem slechts van korte duur is: “De straat lag maandag inderdaad open, maar dinsdag is het werk klaar. Dan is de ingang aan de Stalstraat weer goed bereikbaar.”